از همان ترم یک با آناتومی سر و کار داریم. همان جلسه اول از صفحات آناتومیک گفته می‌شود و سپس بستگی به کوریکولوم دانشگاه، مبحث مورد نظر تدریس می‌شود.

پس از یکی دو جلسه درس است که در ذهن همه این پیام شکل می‌گیرد که آناتومی «حفظی» است و یک مشت اسم و مجاورت را باید حفظ کنیم.

روی جسدها هم که چیزی معلوم نیست.

در نهایت ۴ تا ۵ ترم می‌گذرد و علت و نتیجه این همه ساختار حفظ کردن و مجاورت یاد گرفتن و جلو‌تر و عقب‌تر بودن ساختارها را نخواهیم فهمید.

و بعد چه می‌شود؟

از ذهن می‌رود.

آیا واقعاً قرار است این‌طور باشد؟ آیا آناتومی با این همه واحد چندان اهمیت ندارد؟

بی‌شک این طور نیست.

در کارگاه پیش رو قرار است از همین صحبت کنیم.

این‌که اهمیت آناتومی در چیست؟ این‌که بهتر است آن را چطور یاد بگیریم؟

این‌که آناتومی چطور می‌تواند برای تبدیل شدن به یک پزشک توانمندتر به ما کمک بکند؟

این کارگاه، جمعه، نهم آذرماه ۱۴۰۳، ساعت ۲۱ برگزار خواهد شد.

کارگاه رایگان است؛ اما با ظرفیتی نسبتاً محدود.

برای این‌که استفاده‌ی شما از کارگاه بهتر شود، یک سؤال قبل از ورود به کارگاه در ادامه می‌نویسیم. اگر می‌خواهید در کارگاه شرکت کنید، لطفاً جواب سؤال را در کامنت‌ها بنویسید [برای گذاشتن کامنت یا شرکت در کارگاه، نیازی نیست که کاربر ویژه باشید].

فقط لطفاً دقت کنید که ایمیل واردشده‌تان در پروفایل مدرسه پزشکی، ایمیل واقعی شما باشد و نام و نام خانوادگی‌تان به درستی وارد شده باشد.

لینک برای کسانی که کامنت آن‌ها تأیید شود، فرستاده خواهد شد یا این‌که در همین صفحه، فقط برای این افراد، در روز کارگاه، نمایش داده خواهد شد.

سؤال قبل از ثبت‌نام:

جواب تکراری اشکال ندارد. جواب واقعی مهم است و این‌طور می‌توانید به خودتان کمک کنید.

روش فعلی شما برای خواندن آناتومی چطور است؟ با این درس چقدر ارتباط برقرار می‌کنید و به آن علاقه دارید؟

لینک شرکت در کارگاه

لینک کارگاه برای دوستانی که در زیر این نوشته پاسخ خود به سؤال بالا را ثبت کردند، به ایمیلی که با آن در مدرسه پزشکی ثبت نام کردند، فرستاده شد. لطفاً ایمیل خود را بررسی کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.

162 کامنت در نوشته «کارگاه پیشنهادهایی برای خواندن آناتومی برای دانشجویان علوم پایه»

  1. در حقیقت برای من که ترم سه هستم، شب‌های امتحان آناتومی بدترین شبهای دو ترم قبلیم بودن در نتیجه مشخصه چجوری با این درس ارتباط برقرار می‌کنم:)
    حفظ کردن اون همه اسم جدید در حالی که ترمینولوژی‌هاشون رو هم چندان نمی‌شناسم اصلا آسون نیست مخصوصا اینکه استعداد سیلوگرام چندانی ندارم و این فکر که باز هم داریم چیزهایی رو می‌خونیم که دقیقا نمی‌دونیم چجوری قراره ازشون استفاده کنیم(مثل بیشتر درسهای دوران مدرسه) برای من ناامید کننده بوده.
    در مورد روش خوندن متوجه شدم که برنامه های سه بعدی آناتومی کمک زیادی بهم می‌کنند. و همینطور نقاشی کشیدن مخصوصا روی بدن خودم بهم کمک می‌کرد یه تجسم سه بعدی داشته باشم.(هر چند هنوز هم با حفظ کردن اسم هاشون مشکل دارم.)

  2. علاقه خاصی ندارم 🙂 چون اکثر آناتومی زمان کرونا بصورت مجازی تدریس شد و چیز زیادی یاد نگرفتم، الان بصورت محدود برای خودم نقاشی میکنم ولی درکل خیلی بلد نیستم و همیشه نقطه ضعفمه

  3. روش فعلی من خواندن همزمان جزوه استاد و اطلس نتر است بعد برای ابهامات و موارد بالینی از رفرنس استفاده میکنم
    ارتباطم با این درس خوب است تا جایی که مبحث آناتومی سر و گردن نباشد🙂

  4. سلام استاد؛ وقتتون بخیر
    رسم شکل برای من خیلی کمک کننده ست برای بهتر به خاطر ماندن درس در ذهنم و ارتباط خوبی با درس برقرار میکنم و به آناتومی علاقه دارم.

  5. اتفاقاً همین امروز امتحان آناتومی تنفس داشتم و با اینکه تایمی برای ریز شدن روی مباحث نداشتم بازم برای درک درسته غشاهای داخلی حنجره با تجسم بررسی شکل‌ها وقت گذاشتم که حقیقتا برام ارزشمند بود 🙂
    در کل درک ارتباط آناتومی و فیزیولوژی برام جذابه و حس و حال خوبی بهم میده 🙂

    و اینکه زیاد حافظه خوبی برای حفظ مطالبش ندارم البته اینکه صرفا تایم فرجه برای خوندنش وقت میذارم هم بی تاثیر نیست🙄

  6. سعی میکنم از کلاس درس یک سری کلیاتی دریافت کنم ( حالات aha moment ) و بعد خودم مطالب تا جاافتادن انها با رفرنس و ویدیوهای کمک اموزشی پیش میبرم

  7. سلام من عاشق اناتومی هستم و از یاد گرفتنش خیلی لذت میبرم ، اما مطالب خیلی فرار هست. همه میگن اناتومی در اینده بدردت نمیخوره و یکم نا امید کننده هست:( روش خوندن من اینجوریه که اول استخوان ها بعد عضلات و بعد خون‌رسانی و اعصاب رو مطالعه میکنم ، بسته به اینکه اناتومی کدوم مبحث باشه فرق داره کدومش مهم تره مثلا در شکم و لگن مجاورت ها خیلی اهمیت داره همینطور قلب و تنفس باز توی اندام عضلات اهمیت زیادی داره و … . با نوشتن نکات مهم و مرور از پسش بر اومدم:)

  8. سلام خسته نباشید دکتر قربانی
    من ورودی نیمسال دوم هستم و هنوز وارد دانشگاه نشدم و دوماه دیگه با این درس سروکار دارم
    می خواستم قبل از ورود به دانشگاه دیدگاه درستی درباره آناتومی داشته باشم
    پس در حال حاضر روش مطالعه ای ندارم

  9. سلام
    با اینکه الان یک استاژر هستم ولی هنوز اهمیت آناتومی چه در بخش های بالینی که رویکردی جراحی دارند چه در بخش های بالینی که رویکردی داخلی دارند و چه در بخش های بالینی که رویکردی پاراکلینیکی دارند برای من بسیار روشن است. هنوز هم گاهی در اتاق عمل مجبور به باز کردن فایل نتر و یا اسنل میشوم. آناتومی یکی از مهم ترین ارکان علوم پایه و حتی برای یادگیری مابقی ارکان آن لازم و ضروری است. به ویژه اگر جلوتر و در مسیر بالینی، خود را جراح ببینید اهمیت بیشتری خواهد داشت.
    برای یادگیری آن خودم نخست در کلاس ها تلاش بر حضور فعال داشتم، سپس به صورت تئوریکال از کتاب اسنل یا گریز که خودم اسنل رو میخوندم همزمان نتر رو باز میکردم و سعی میکردم چیزایی که میگه رو توی نتر ببینم. صفحات نتر رو که قبل و بعدش رو ببینی، یه دید سطحی-عمقی یا به طور کلی کات های مختلف رو میده. خیلی کمک کننده است و تقریبا ۸۰ درصد یادگیریم همین بود. بعدش میرفتم سروقت کاداور. از تمام موقعیت استفاده میکردم، حتی بیشتر میموندم تا بهتر یاد بگیرمش. بالا و پایین میکردم و به دوستام روی کاداور توضیح میدادم. از اساتید میخواستم توضیحی که بهشون میدم رو تکمیل کنن و اصلاح کننش یا اگر نکته ای رو میس کردم بهم گوشزد کنن. حتی یادمه روز مرور آناتومی عملی، از صبح تا شب با همه گروه ها وایسادم البته نمیدونم الآن اجازه اش رو میدن یا نه. از مولاژ هم غافل نشین ولی ترکیب اطلس نتر یا زوبوتا اگه مثل من خیلی علاقه دارین با مطلب تئوریکال و مرورش سر کاداور عالی بود واسم.
    مرور با نتر و تذکر نکاتش به خودتون هم فراموش نشه. جلوتر و تو بالین میتونین تو فیلد های جراحی و بقیه البته ولی تو جراحی بیشتر، پُز بدین مثل من و کیف کنین حسابی
    پ.ن: البته که دکتر قربانی عزیز خودش حتما صاحب سبکه و بسیار مشتاق و کنجکاوم ببینم دیدگاهش چطوره؟