از همان ترم یک با آناتومی سر و کار داریم. همان جلسه اول از صفحات آناتومیک گفته می‌شود و سپس بستگی به کوریکولوم دانشگاه، مبحث مورد نظر تدریس می‌شود.

پس از یکی دو جلسه درس است که در ذهن همه این پیام شکل می‌گیرد که آناتومی «حفظی» است و یک مشت اسم و مجاورت را باید حفظ کنیم.

روی جسدها هم که چیزی معلوم نیست.

در نهایت ۴ تا ۵ ترم می‌گذرد و علت و نتیجه این همه ساختار حفظ کردن و مجاورت یاد گرفتن و جلو‌تر و عقب‌تر بودن ساختارها را نخواهیم فهمید.

و بعد چه می‌شود؟

از ذهن می‌رود.

آیا واقعاً قرار است این‌طور باشد؟ آیا آناتومی با این همه واحد چندان اهمیت ندارد؟

بی‌شک این طور نیست.

در کارگاه پیش رو قرار است از همین صحبت کنیم.

این‌که اهمیت آناتومی در چیست؟ این‌که بهتر است آن را چطور یاد بگیریم؟

این‌که آناتومی چطور می‌تواند برای تبدیل شدن به یک پزشک توانمندتر به ما کمک بکند؟

این کارگاه، جمعه، نهم آذرماه ۱۴۰۳، ساعت ۲۱ برگزار خواهد شد.

کارگاه رایگان است؛ اما با ظرفیتی نسبتاً محدود.

برای این‌که استفاده‌ی شما از کارگاه بهتر شود، یک سؤال قبل از ورود به کارگاه در ادامه می‌نویسیم. اگر می‌خواهید در کارگاه شرکت کنید، لطفاً جواب سؤال را در کامنت‌ها بنویسید [برای گذاشتن کامنت یا شرکت در کارگاه، نیازی نیست که کاربر ویژه باشید].

فقط لطفاً دقت کنید که ایمیل واردشده‌تان در پروفایل مدرسه پزشکی، ایمیل واقعی شما باشد و نام و نام خانوادگی‌تان به درستی وارد شده باشد.

لینک برای کسانی که کامنت آن‌ها تأیید شود، فرستاده خواهد شد یا این‌که در همین صفحه، فقط برای این افراد، در روز کارگاه، نمایش داده خواهد شد.

سؤال قبل از ثبت‌نام:

جواب تکراری اشکال ندارد. جواب واقعی مهم است و این‌طور می‌توانید به خودتان کمک کنید.

روش فعلی شما برای خواندن آناتومی چطور است؟ با این درس چقدر ارتباط برقرار می‌کنید و به آن علاقه دارید؟

لینک شرکت در کارگاه

لینک کارگاه برای دوستانی که در زیر این نوشته پاسخ خود به سؤال بالا را ثبت کردند، به ایمیلی که با آن در مدرسه پزشکی ثبت نام کردند، فرستاده شد. لطفاً ایمیل خود را بررسی کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.

162 کامنت در نوشته «کارگاه پیشنهادهایی برای خواندن آناتومی برای دانشجویان علوم پایه»

  1. روش من برای خواندن آناتومی اینگونه است که اول با گوش دادن سر کلاس درس یک کلیتی از اون مبحث رو بدست میارم و بعد میرم سراغ رفرنس(گری) و اون رو مطالعه میکنم و همزمان با خواندن متن از شکل های سایت های اینترنت و اطلس زوبوتا استفاده میکنم.
    هر موقع هم که یک مبحثی رو نمی‌فهمم(قادر به تجسم کردنش تو ذهنم نیستم) از سایت های معتبر آموزشی در زمینه آناتومی مثل kenhub , anatomy app و teach me anatomy کمک میگیرم.
    هر روز هم با خواندن حداقل یک فلش کارت نتر که به صورت اینترنتی دانلود کردن شکل هارو مرور میکنم.
    به طور کلی بخش زیادی از زمان من در هنگام یادگیری آناتومی به خیره شدن به شکل ها و تجسم کردن ، تطبیق دادن ، ترکیب کردن شکل ها و کشیدن آنها برای خودم می‌گذرد را خواندن متن(گرچه خواندن متن هم ضروری هست ولی بخش کوچک مطالعه هست)
    من هنوز ترم اول هستم برای همین با آناتومی میتونم ارتباط برقرار کنم و هر موقع که میتونم با نگاه کردن به شکل ها و گذاشتن شکل های مختلف روی هم یک بخشی از بدن رو به صورتی یک ساختار بزرگتر تجسم کنم( مثل حل کردن یک پازل۳d) ، خواندنش لذت بخش تر هم میشه.

    0
  2. روش من برای آناتومی، تصور اون در روزمره هست. مثلا برای آناتومی اندام سعی میکردم که هر حرکت مربوط به عضلات مربوطه در طول روز و هفته را مشخص کنم. مثلا الان که در حال تایپ هستم، عضلات درگیر کدامند؟ کدام عضلات در انقباض نسبی برای این حالت دست هستند؟
    این روش خیلی برای تثبیت آناتومی کمک کرد به‌طوریکه الان بعد ۳ترم گذراندن اندام، هنوز خیلی از مطالبش رو خاطرم دارم.
    کار دیگه‌ای که کمک میکنه‌، شکل زیاده. من مطالب رو حین مطالعه از جزوه، با نتر معمولا تطبیق میدم.
    اگر استادها هم آموزش خوبی داشته باشند، گوش دادن سر کلاس واقعا کمک کننده‌ست. برای درس‌هایی مثل نوروآناتومی که حجم مطالب زیاده و درکش دشوارتره نسبت به بقیه درس‌ها، کلاس درس خیلی راحت‌تر مطالب رو تو حافظه جا میندازه.

    0
  3. سلام. من خودم سعی میکردم نکات کاربردی و بالینی آناتومی رو از اسنل یا گری بیشتر بخونم چون اساتید علوم پایه اینارو نمیگفتن و بیشتر به تدریس حفظی میپرداختن
    من ایتترنیمو تازه تموم کردم و تو همون دوران فهمیدم که مطالعه آناتومی مون چقدر اشتباه بوده
    به ویژه تو بخس ارتوپدی این رو بیشتر درک کردم
    خیلی دوست دارم تو کارگاه شما شرکت کنم تا دیدم وسیع تر بشه و بتونم مجدد بین اناتومی و بالین ارتباط برقرار کنم

    0
  4. سلام و وقت بخیر ، اول از همه بگم که من ورودی بهمن ۱۴۰۳ هستم ، این یعنی که هنوز دانشگاه نرفتم ، ولی انقدر که ماشالله پیگیر بودم 😅 از چند وقت پیش توی منابع خیلی سرچ کردم ، با دانشجو های پزشکی و دارو خیلی ارتباط برقرار کردم و اینجوری شد که فهمیدم دانشجو ها سر کلاس ها که درست مطالب رو یاد نمیگیرند پس میروند سراغ جزوه استاد ، باز در این مرحله هم احساس نیاز میکنند و به رفرنس ها رجوع میکنند ، در مرحله بعد یوتیوب علیه سلام رو زیارت میکنند و درنهایت هم میفهمند که نفهمیدند چه شد 🥲 منم گفتم اینجوری نمیشه ، اینطوری شد که گشتم و منبعی رو پیدا کردم که چند تا از دانشجو های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز محتواش رو آماده کرده بودن ، منبعی که میگم یک کتاب الکترونیکیه که شامل فیلم و مطالب رفرنس ها و جزوه های اساتید دانشگاه شیراز و تهرانه ، هدفم از تهیه این منبع این بود که به عنوان پیشخوانی ازش استفاده کنم تا در طول ترم ، سر کلاس راحت تر مطالب رو یاد بگیرم

    0
  5. با سلام. من ترم اولی هستم و ۱ ماه نمیشه که سرکلاس ها میریم و تجربه آنچنانی ندارم. ولی اگر بخوام درصدی از تجربیاتم از دبیرستان و مطالعه برای کنکور رو تو دوره دانشجویی بیارم، قطعا یکی از اونها جدول کشی و مرتب کردن اطلاعاتی ست که داریم. در طول این چند سال اطلاعات بسیار زیادی رو بهمون میدن که همه ش رو هم باید به خاطر بسپاریم. اطلاعاتی که بسیار پراکنده ست. برای من به شخصه با تجمیع کردن این داده ها و گذاشتن اونها کنار هم توی جداول یا خلاصه ها میشه خیلی راحت تر به خاطر سپرد.
    کوچیک همه شما🙏🙏

    0
  6. درود.علاقه ی من به آناتومی متوسطه.الان که ترم چهارم و اکثر اناتومی هارو پاس کردم و دارم برای علوم پایه میخونم،بیشتر ارتباط میگیرم و راحت تر جاهای مهمو تشخیص میدم.منبع خوندنم هم اکثرا جزوه س چون شکلاش‌ کاملتر از گری و نتره و توضیحاتشم روونه.روش مطالعه م هم اینه:
    ۱-نگاه اجمالی به تصاویر و فلش های پنج الی ده صفحه ی پیش رو
    ۲-خوندن متن جزوه و تطبیق هر جمله با شکل.یعنی هر جمله رو که خوندم،اول توی متن فلش ها پیداش میکنم و بعد میبینم فلش دقیقا کجارو علامت زده و این هم وقتمو نمی گیره و هم بهتر یاد می گیرم.ترمای اول بعد خوندن متن سعی میکردم خودم حدس بزنم کدوم فلش مربوط به جمله ای میشد که خوندم که خیلی وقت گیر بود و تاثیر مثبتی نداشت

    0
  7. سلام خدمت دکتر قربانی عزیز
    بنده در حال حاضر اینترن هستم ولی حتی در این مقطع تحصیلی هم نیاز به دروس پایه مثل آناتومی رو حس میکنم واقعیت امر اینه که در مرحله ای مثل اینترنی حتی مطالعه دروس بالینی در حد مرور مطالب هست چه برسد به مطالعه آناتومی و فیزیولوژی و دیگر دروس پایه.
    امیدوارم که با شرکت در کارگاه شما بتونم به شکل مختصر ولی مفید مطالب مورد نیاز خودم از درس آناتومی را یاد بگیرم. باتشکر

    0
  8. سلام من دانشجوی فیزیوپات هستم ولی خوب هنوز هم اناتومی میخونم و میدونم باید بخونم روشمم اینطوریه که از عکس های سایت کن هاب و کتاب ها استفاده میکنم توی دوران علوم پایه اصلا با خود کلاس ارتباط نگرفتم البته کلاس های عملی رو واقعا خیلی دوست داشتم و کمک کننده بودن.به ترتیب:
    1_باز کردن کتاب نتر و دیدن اون بخشی که میخوام بخونم به طور دقیق
    2- سرچ همون بخش توی سایت کن هاب و خوندن اون توی سایت
    3_خوندن جزوه استاد و عکس های کتاب نتر

    0