پیش از آن‌که بحث‌های تئوری در مورد هوش مصنوعی را ادامه بدهیم، شاید بهتر باشد کمی در محیط این ابزارها غوطه‌ور شده و با آن‌ها آشنا بشویم و اخت بگیریم.

به همین خاطر در ادامه ابزارهایی را که در حوزه مطالعه، تحقیق و بالین به دانشجوها و افراد شاغل در علوم پزشکی کمک می‌کنند، معرفی خواهیم کرد.

قبل از خواندن فهرست و توضیحات، لطفاً به چند نکته توجه کنید. نخست این‌که جستجوی زیر تا ماه می سال ۲۰۲۵ میلادی (اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ خورشیدی) بوده است و با توجه به شتاب تغییرات، ممکن است ابزارهای جدیدتر و کارآمدتر در زمانی که شما این متن را می‌خوانید، به وجود آمده باشد.

دوم این‌که فهرست پیش رو به معنای تأیید خروجی این ابزارها نیست. سنجیدن صحت خروجی بحثی جداگانه است که در درسی دیگر به آن خواهیم پرداخت. فراموش نکنید که این خروجی می‌تواند یک پاسخ کاملاً توهمی باشد.

اگر دقت کنید این ابزارها نیز با جملاتی نظیر «مسئولیت صحت محتوا با کاربر است» یا «این مدل می‌تواند اشتباه بکند»، این نکته را تذکر می‌دهند.

هم‌چنین در ادامه ابزارهایی را معرفی می‌کنیم که رایگان بوده یا حداقل از نوع فریمیوم (رایگان‌پایه) هستند و از معرفی ابزارهایی مثل Clinical Key AI که برای الزویر بوده اما امکان دسترسی به آن برای ما فراهم نیست، صرف نظر می‌کنیم.

هم‌چنین از معرفی ابزارهایی که در سیستم Electronic Health Record ادغام شده و به نوشتن و مستندسازی و پرونده‌نویسی کمک می‌کنند، خواهیم گذشت و هر گاه مشابه EHR در کشورمان همه‌گیر شد، به آن‌ها خواهیم پرداخت.

شما به این محتوا دسترسی ندارید

برای مشاهده وارد سایت شوید

در انتها مجدداً تأکید می‌کنیم که مهم‌تر از استفاده از این ابزارها، توانایی «صحبت» کردن و تعامل با آن‌ها و هم‌چنین سنجیدن خروجی‌شان است.

تجربهٔ شما

تجربهٔ خود را در استفاده از هر یک از ابزارهای فوق در یادگیری، تشخیص بیماری‌ها یا حتی تصمیم‌گیری در بالین با دوستان خود به اشتراک بگذارید و هم‌چنین اگر پیشنهادی به جهت استفاده‌ بهتر از آن‌ها دارید حتماً آن را بنویسید.

شما از چه ابزارهای دیگری استفاده می‌کنید؟


ترتیبی که مدرسه‌ پزشکی برای مطالعه‌ی مجموعه درس‌ «هوش مصنوعی و پزشکی» پیشنهاد می‌دهد، به صورت زیر است:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.

1 کامنت در نوشته «معرفی ابزارهای هوش مصنوعی برای علوم پزشکی»

  1. از ChatGPT برای آشنایی کلی با موضوع یا گاهی بررسی تداخل دارویی استفاده کردم.

    برای بررسی نوار قلب هم ازش استفاده کردم، پیش اومد که اشتباه زیادی داشته باشه.

    از Glass Health AI استفاده کردم، برای گرفتن تشخیص افتراقی یا پلن درمانی خوب بود.

    و OpenEvidence هم به نظر جواب هایی که میده قابل اعتماد تره.