حجم اطلاعات در دنیای پزشکی سرسام‌آور است و بعید است کسی ادعا کند می‌تواند همه‌ی این اطلاعات را یکجا در ذهنش به خاطر داشته باشد و در مواقع مورد نیاز آن‌ها را بازیابی کرده و استفاده کند.

امروزه تلفن همراه ما در نقش مغز دوم ماست. می‌توانیم به راحتی و با چند لمس صفحه‌ی نمایش، تقریباً به تمام دانش پزشکی دنیا دسترسی داشته باشیم و در طبابت از آن‌ها بهره بگیریم.

علاوه بر این خیلی از تصمیم‌گیری‌هایمان ــ یا حداقل بخشی از آن‌ها ــ را نیز به دوش ماشین‌ حساب‌ها و سیستم‌های امتیازبندی مختلف گذاشته‌ایم که به خاطر سپردن همه‌ی آن‌ها کار دشواری است. کافی است سری به سایت MDCalc بزنید.

به طور مثال امروزه ما صرفاً بر اساس عدد LDL یک فرد (البته به جز در شرایطی خاص)، جهت primary prevention، داروهای کاهنده‌ی لیپید شروع نمی‌کنیم. بلکه با استفاده از ASCVD calculator ریسک حوادث قلبی-عروقی ۱۰ ساله‌ی بیمار را محاسبه کرده و از عدد آن را در تصمیم‌گیری بهتر استفاده می‌کنیم.

هم‌چنین، برخی از این سیستم‌های امتیازدهی، در شرایط اورژانس هم که باید سریع و درست تصمیم‌ بگیریم، کاربرد دارند و روند تصمیم‌گیری را تسهیل می‌کنند.

قصد داریم در چندین نوشته برخی اپلیکیشن‌ها و وبسایت‌های کاربردی را به طور مختصر معرفی کنیم.

برخی از این اپلیکیشن‌ها مثل آپتودیت و مداسکیپ را همه‌ی ما می‌شناسیم. این اپلیکیشن‌ها چنان جامع‌اند که خود به چندین نوشته و راهنما برای استفاده‌ی بهتر نیاز دارند. ما سعی می‌کنیم به معرفی برنامه‌ها و سایت‌های کمتر شناخته شده بپردازیم.

اپلیکیشنی که در این نوشته معرفی می‌کنیم، مربوط به شکستگی‌ها و مدیریت آن‌هاست و Fractures نام دارد. بیشترین کاربرد این اپلیکیشن در اورژانس‌های سرپایی است. علاوه بر این می‌توانیم از آن‌ برای تمرین و یادگیری نیز استفاده کنیم.

این اپلیکیشن توسط تام فیدال (Tom Fidal)، متخصص طب اورژانس و گروهش، طراحی و ساخته شده‌ است.

آنچه در ادامه می‌خوانید

  1. اپلیکیشن Fractures
  2. دانلود اپلیکیشن

اپلیکیشن Fractures

همان‌طور که از اسمش پیداست، برای مدیریت و درمان انواع شکستگی به ما کمک می‌کند.

عکس از fractures.app

محیط کاربری آن خیلی ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد و خیلی سریع می‌توانید اطلاعاتی که می‌خواهید را در آن پیدا کنید.

با ورود به برنامه می‌توانید از طریق شکل‌هایی که نمایش داده می‌شود، از بین اندام تحتانی و فوقانی و سپس استخوان مربوطه را انتخاب کنید. یا اینکه از طریق لیست، به انواع شکستگی بر اساس حروف الفبای زبان انگلیسی (A تا Z) دسترسی داشته باشید.

در این قسمت، از استخوان‌های اندام فوقانی، شفت هومروس را انتخاب کردیم.

با جلو رفتن از مسیر شکل‌ها، می‌توانید هر قسمت از استخوان‌ را که می‌خواهید انتخاب کنید و اطلاعات مربوط به شکستگی آن ناحیه را ببینید:

همان‌طور که در تصاویر بالا می‌بینید، با انتخاب محل شکستگی، علاوه بر هشدارهایی در مورد آسیب‌هایی که ممکن است با شکستگی شفت هومروس فرد داشته باشد، توضیحاتی در مورد نحوه مدیریت، آتل‌گیری، رادیوگرافی شکستگی و فالوآپ ارتوپدی را دریافت می‌کنید.

علاوه بر این می‌توانید با رفتن به قسمت Splint (آتل گیری)، تصاویر نحوه آتل‌گیری یا فیلم آموزش مرحله یه مرحله‌ی آن را ببینید:

توضیحات نحوه آتل‌‌گیری

دانلود اپلیکیشن

این اپلیکیشن رایگان بوده و نسخه‌ی اندروید یا iOS آن را می‌توانید با استفاده از لینک‌های زیر دانلود کنید:

این اپلیکیشن نسخه‌ی تحت وب هم دارد که از طریق مرورگر کروم قابل استفاده است.

اگر همین الان با خواندن این پست با اپلیکیشن Fractures آشنا شدید، تجربه‌ی خود را در استفاده از آن برایمان بنویسید و اگر هم پیش از این با آشنا بودید، از نقش آن در یادگیری و کاربردی که برایتان دارد بگویید.

هم‌چنین اگر اپلیکیشن کاربردی دیگری در تلفن همراهتان دارید که فکر می‌کنید برای دوستانتان در مدرسه پزشکی کاربردی باشد، آن را معرفی کرده و مختصراً در مورد آن بنویسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.