از همان ترم یک با آناتومی سر و کار داریم. همان جلسه اول از صفحات آناتومیک گفته می‌شود و سپس بستگی به کوریکولوم دانشگاه، مبحث مورد نظر تدریس می‌شود.

پس از یکی دو جلسه درس است که در ذهن همه این پیام شکل می‌گیرد که آناتومی «حفظی» است و یک مشت اسم و مجاورت را باید حفظ کنیم.

روی جسدها هم که چیزی معلوم نیست.

در نهایت ۴ تا ۵ ترم می‌گذرد و علت و نتیجه این همه ساختار حفظ کردن و مجاورت یاد گرفتن و جلو‌تر و عقب‌تر بودن ساختارها را نخواهیم فهمید.

و بعد چه می‌شود؟

از ذهن می‌رود.

آیا واقعاً قرار است این‌طور باشد؟ آیا آناتومی با این همه واحد چندان اهمیت ندارد؟

بی‌شک این طور نیست.

در کارگاه پیش رو قرار است از همین صحبت کنیم.

این‌که اهمیت آناتومی در چیست؟ این‌که بهتر است آن را چطور یاد بگیریم؟

این‌که آناتومی چطور می‌تواند برای تبدیل شدن به یک پزشک توانمندتر به ما کمک بکند؟

این کارگاه، جمعه، نهم آذرماه ۱۴۰۳، ساعت ۲۱ برگزار خواهد شد.

کارگاه رایگان است؛ اما با ظرفیتی نسبتاً محدود.

برای این‌که استفاده‌ی شما از کارگاه بهتر شود، یک سؤال قبل از ورود به کارگاه در ادامه می‌نویسیم. اگر می‌خواهید در کارگاه شرکت کنید، لطفاً جواب سؤال را در کامنت‌ها بنویسید [برای گذاشتن کامنت یا شرکت در کارگاه، نیازی نیست که کاربر ویژه باشید].

فقط لطفاً دقت کنید که ایمیل واردشده‌تان در پروفایل مدرسه پزشکی، ایمیل واقعی شما باشد و نام و نام خانوادگی‌تان به درستی وارد شده باشد.

لینک برای کسانی که کامنت آن‌ها تأیید شود، فرستاده خواهد شد یا این‌که در همین صفحه، فقط برای این افراد، در روز کارگاه، نمایش داده خواهد شد.

سؤال قبل از ثبت‌نام:

جواب تکراری اشکال ندارد. جواب واقعی مهم است و این‌طور می‌توانید به خودتان کمک کنید.

روش فعلی شما برای خواندن آناتومی چطور است؟ با این درس چقدر ارتباط برقرار می‌کنید و به آن علاقه دارید؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.

71 کامنت در نوشته «کارگاه پیشنهادهایی برای خواندن آناتومی برای دانشجویان علوم پایه»

  1. سلام من دانشجوی فیزیوپات هستم ولی خوب هنوز هم اناتومی میخونم و میدونم باید بخونم روشمم اینطوریه که از عکس های سایت کن هاب و کتاب ها استفاده میکنم توی دوران علوم پایه اصلا با خود کلاس ارتباط نگرفتم البته کلاس های عملی رو واقعا خیلی دوست داشتم و کمک کننده بودن.به ترتیب:
    1_باز کردن کتاب نتر و دیدن اون بخشی که میخوام بخونم به طور دقیق
    2- سرچ همون بخش توی سایت کن هاب و خوندن اون توی سایت
    3_خوندن جزوه استاد و عکس های کتاب نتر

  2. من به شخصه خیلی به آناتومی علاقه داشتم و دارم. روش خاصی نداشتم. فقط کتاب گری و اسنل را جلویم باز می کردم و برای فهم بهتر، اطلس نتر و سایر اطلس ها را استفاده می کردم. البته در دوران استاژری و اینترنی، به فراخور موضوع و فیزیوپاتولوژی بیماری که با آن برخورد داشتم، به صورت موضوعی مراجعه می کردم که خیلی کاربردی و مفید بود و در یادگیری خیلی موثر بود.

  3. آناتومی رو دوست دارم و ارتباط برقرار کردن باهاش برام آنچنان سخت نیست
    سرکلاس سعی میکنم به تدریس استاد گوش کنم همزمان ویس میگیرم بعد از پایان کلاس ویس رو گوش میدم و نت برداری های سر کلاس رو کامل میکنم و بعد اون رو به شکل جزوه پاک نویس و مطالعه میکنم. سعی میکنم همزمان از اطلس ها و فیلم های آموزشی در یوتیوب هم استفاده کنم که شکلش در ذهنم بمونه. فکر میکنم تکرار بتونه تا حد زیادی آناتومی رو تو ذهن آدم جا بندازه. دست گرفتن مولاژ هم سر کلاس میتونه مفید باشه که اگر امکانش باشه اینکار رو هم انجام میدم

  4. سلام .
    من در کلاس حین تدریس استاد کمی نوت برداری و بعد کلاس اونارو مطالعه میکنم . اگر وقت کردم قبل کلاس عملی و جسد گری رو هم مطالعه میکنم ولی اگر وقت نشد قطعا بعد جسد و عملی گری رو میخونم و برای امتحان مخلوطی از جزوه استاد و گری رو میخونم.

  5. درود بهتون.
    راستش نمی‌دونم حرف‌های الانم اضافه‌گویی هستن یا به جا ولی از ته دلم دوست دارم بتونم توی این کارگاه شرکت کنم.
    راستش من دانشجوی ترم یک دندانپزشکی هستم. ولی خب پر از تردیدممم 🙂 امکان تغییر رشته برام تا پایان ترم دو وجود داره.
    متوجه شدم به این دروس ( آناتومی و فیزیولوژی ) بیشتر از غالب اطرافیان علاقه دارم.
    با کنجکاوی میخونمش. بخش‌های دشوارش رو می‌کشم و سعی می‌کنم روی بدن خودم تصورش کنم جای هر چیز رو و بعد با کمک فیزیوژی ذهنیتم رو کامل کنم.
    اما دلیل اصلیم اینه که میخوام طی این فرصت خودم مطالعه آزاد کنم و تجربه به دست بیارم تا ببینم آیا واقعا پزشکی چیزیه که میخوام یا تلقین جامعه به منه؟
    و دید شما رو خیلی دوست دارم. 🙂

  6. سلام و عرض ادب دکتر ، اوایل سالهای پزشکی داشتم از کتاب نتر وکتاب گریز اناتومی میخوندم همراه با ویدیوهای یوتیوب ، و بعضی نکتههای کلنکال که شاید برای فهم بهتری مفید بوده ، اما الان تو دانشگاه ، داریم از روش گیمفکیشن برای رفع بی حوصلگی کلاس ، و برای حفظ و فهم بهتری خود دانشجوها دان concept map درست می‌کنند ، و با integration بین اناتومی و کیس های کلنکال و بقیه درس‌ها فهم و درک درس اناتومی خیلی بهتره شده و علاقه دانشجوها خیلی بیشتر شده

  7. سلام
    من جزوه استاد رو کامل و ریز به ریز مطالعه میکنم و همراه با مطالعه قسمت های مختلف شکل بخش مربوطه رو هم رو به روم میذارم
    بعد از جزوه سراغ رفرنس گری میرم و مطالب مهم اضافی رو مطالعه میکنم
    در انتها همه نکات رو گردآوری و مرور و بعد از روی اطلس برای خودم توضیح میدم.

  8. سلام من در حال حاظر ابتدا جزوه اساتید و میخونم همراه اطلس ، اطلسی که استفاده میکنم زوبوتا و تیمه است و گاها از گری استفاده میکنم ، بعد برای دوره فقط اطلس میخونم

  9. سلام من ورودی بهمن امسالم و هنوز خیلی با کلاس و درس آناتومی درگیر نشدم ولی خب چیزی که از سال بالایی ها و دوستان دیگری که میرن دانشگاه فهمیدم اینه که درس آناتومی از لحاظ جدید بودن بیشتر چالشی هست نحوه خوندن این درس یکم متفاوت از بقیه درس هاست برای همین خاص بودنش اکثر بچها تا نحوه درست خوندن اش رو یاد بگیرن دچار مشکل ان تا جایی که من جزوات استاد هارو دیدم انگار که هر مبحث جدا جدا تدریس میشه و همین ممکنه ایجاد ارتباط بین مباحث بخاطر حجم زیادی که دارن کمی سخت تر کنه بچها هم معمولا تمرکز اصلی رو روی جزوات میذارن بخاطر سوالات پایان ترم و ممکنه بخاطر وقت خیلی سمت بررسی رفرنس نرن در کل فکر نمیکنم درسی باشه که حفظیات حرف اول رو بزنه و بازم درک کلی و یادگیری مفهوم و ارتباطات در نهایت باعث میشه ما به علم آناتومی تسلط پیدا کنیم و بتونیم ازش استفاده کنیم من بنظرم این درس جزو درس های بسیار زیبا و نسبتا سنگین هست و باید برای خوندن اش روش اصولی داشته باشیم تا سریعتر و بهتر یاد بگیریم

  10. خوندن مستمر با ایجاد یک روتین مطالعاتی روزانه (هر چند کوتاه) ، استفاده از اطلس نتر و حاشیه نویسی تصاویر اطلس، طبقه بندی مطالب و گاها استفاده از کتاب ABS.

  11. سلام. روش من بدین صورته که سعی میکنم مطالب رو از منابع اصلی مطالعه کنم و بجای یکبار دقیق و کلمه به کلمه خوندن چندبار با سرعت خوندن بیشتر با فاصله های زمانی مشخص طبق منحنی فراموشی تکرارشون میکنم تا مطالب حفظی توی ذهنم باقی بمونه.

  12. سلام ابتدا از روی گری یکدور به صورت روزنامه وار میخونم بعد دوباره با دقت میخونم در کنارش از سایت ها و مجموعه های ویدیویی تدریس اناتومی دارن استفاده میکنم در اخر هم کادر های بالینی گری و اسنل میخونم تا ارتباطشونو با بالین بیشتر متوجه بشم

  13. ابتدای یادگیری بر پایه حفظیات پیش میرفتم ولی در حال حاضر از اطلس نتر استفاده میکنم
    سعی میکنم به صورت تصویری یادبگیرم
    هر چند گاهی از جزئیات بیش از حد مطالبی از این درس خسته می‌شوم…

  14. سلام. به نظر من آناتومی درس بسیار شیرینی هست و یکمی که در خوندن این درس پیشروی کنیم درس جذابی میشه.من متن کتاب رو (بیشتر خلاصه اسنل) رو میخونم و توضیحات رو از روی اطلس نتر دنبال میکنم. نکات بالینی که در کتاب هست واقعا برای خواندن انگیزه بخشه.ولی حجم زیاد درس مستلزم اختصاص زمان زیادی هست که مدیریت زمان در این زمینه سخت میشه.

  15. من ورودی بهمن هستم و اطلاع زیادی راجب این درس ندارم ولی به نظرم درسیه که تجسم کردنش موقع خوندن و حافظه تصویری میتونه تو بهتر یاد گرفتنش کمک کنه و امیدوارم این کارگاه دید بهتری راجب این درس بهم بده

  16. بیشتر از ویدیو های یوتیوب و عکس ها استفاده می کنم. هر بخش اندام رو به قسمت های کوچکتر تقسیم می کنم و در تایم های متفاوت می خونم که به دلیل اسم ها و پیچیدگی ها سخت نشه.

  17. سلام وقت بخیر
    من در حال حاضر تا اینجا روشی که تونسته تا حدی بهم کمک کنه استفاده از اپ های 3D آناتومی بوده
    که میتونم موقعیت و شرایط و اتصال ها رو ببینم
    ولی خب بخش بزرگیش به حفظیات ربط داره که مشکل بزرگیه!!

  18. سلام وقتتون بخیر
    من ورودی بهمنم و هنوز تجربه ای از آناتومی خوندن ندارم اما به توصیه دوستان و تعاریف زیادی که درمورد این کارگاه شنیدم مایلم تو جلسه شرکت کنم تا بتونم با آگاهی بیشتری مطالعه در این درس و استارت بزنم

  19. تقریبا یه ترمی میشه که کلا جزوه خوندن رو کنار گذاشتم تو این درس
    بیشتر تمرکزم روی حافظه تصویریه (خصوصا اطلس های مختلف، رفرنس ، یوتوب و …)
    سعی میکنم دور های اول فقط کلیات رو یاد بگیرم
    بعد که کمی مبحث رفت جلو
    با مطالب بالینی، جنین شناسی/بافت ، فیزیولوژی ترکیب کنم چیزایی رو که خوندم تا تثبیت شه(و در واقع بتونم ذهنمو قانع کنم که چرا باید آناتومی رو بلد باشم )
    بعد تثبیت شدن کلیات هم میرم جزییات رو میخونم و آخر سر هم خلاصه نویسی میکنم

    ترم ۱ از آناتومی متنفر بودم خصوصا که جسد برام گنگ بود خیلی (اندام داشتیم)، ترم ۲ احساس کردم میتونه بهتر بشه اوضاع و کمی علاقه مند شدم به اناتومی(توراکس داشتیم) الانم که ترم ۳ ام(سروگردن و نورو داریم) و با این روش میرم جلو علاقم خیلی بیشتر شده به اناتومی

  20. سلام وقت بخیر
    من چون ترم اولم هنوز روش خاصی برای خواندن آناتومی ندارم و فعلا مطالب رو از جزوه های آموزشی میخونم و از اون جایی که این درس بیشتر کاربردیه و با بالین ارتباط بیشتری داره به اون علاقه زیادی دارم.

  21. من حتما باید انیمیشن سه بعدی از استخوان و عضله ها در زاویه های مختلف ببینم تا بتونم تا حدی درک کنم که دقیقا چه اتفاقی میوفته وقتی عضله ای منقبض میشه . تصاویر کتاب ها بدلیل سه بعدی نبودن برام تا حد زیادی غیر قابل درکه .
    از یوتوب هم استفاده میکنم و فیلم های آموزشی رو میبینم تا بیشتر با اصطلاحات آناتومی با تلفظ درست آشنا بشم نه صرفا تلفظ فارسی شده ای که اساتید دارن .
    درس رو دوست دارم اول بخاطر اینکه دید ماکروسکوپی رو دوست دارم . دروسی مثل بافت شناسی که میکروسکوپیک هستند در عین جذابیت فراوانشون بدلیل ناشناخته بودن ، باز هم در مقایسه با آناتومی برام دلنشین نیستن . درسی که نگاه وسیع تری نیاز داشته باشه برام دوست داشتنی تر هستنش .
    اما واقعا برام سواله که چقدر از این همه مطلب به دردم خواهد خورد ؟ آیا اصلا باید بدرد بخوره تا بخونم ؟ یا صرفا چون یه بخشی از علم پزشکی هست باید خونده بشه حتی اگر کاربرد نداره ؟

  22. همزمانی که متن جزوه یا رفرنس رو میخوانم با اطلس اناتومی سه بعدی هم قسمت های گفته شده رو تطبیق می دهم و برای بعضی قسمت ها خلاصه تهیه می کنم. در کل درس جذابی است ولی گاهی حفظ کردن جزییات بیش از حد خیلی خسته کننده می شود.

  23. سلام وقتتون بخیر
    من ورودی نیم سال دوم هستم وتجربه ام در حد ۴ جلسه ای است که پیش خوانی کردم ( ۱-فیلم تدریس استاد از ورودی سال قبل ۲- جزوه جلسه و کنار تصاویر اطلس و گری میخونم ۳-بعد از چند بار خواندن یکسری دسته بندی و نمودار بنویسم )
    علاقمند ام که کارگاه رو شرکت کنم و دیدگاه درست و بهتری در رابطه با آناتومی داشته باشم .

  24. آناتومی رو دوست دارم، همیشه همون درسی بوده که در تصوراتم به عنوان دانشجوی پزشکی بودن در صدر لیست قرار داشته، اما وقتی در دنیای واقعی باهاش روبرو شدم اندکی قلبمو شکوند چون واقعا حفظ کردن و یادگرفتن اون همه اسمای سخت دشواره. :))))
    در حال حاضر روش مطالعه‌ام به این صورته که از روی جزوه استاد می‌خونم و اطلس یا گوگل هم کنار دستمه و توضیحاتو با عکس مطابقت می‌دم،
    برای بعضی قسمتا هم نمودار یا شکل می‌کشم.

  25. سلام روش فعلی بنده به این صورت که شکل‌ها را نگاه می‌کنم و تلاش می‌کنم با تکرار، قسمت‌های مختلف را یاد بگیرم. بعضی ها را نیز نقاشی می‌کنم.
    این درس را در صورتی که یاد بگیرم خیلی دوست دارم اما سختی حفظ کردن آن بعضی اوقات اعصاب‌خوردکن می‌شود.

  26. من فعلا ورودی هستم و به دانشگاه نرفته ام. از این جهت هنوز تجربه کلاس ها را نداشته ام. اما احترامم برای تجربه و درس آناتومی پابرجا است. همچنین با دیدگاه آنچه لازم دارم به این درس نگاه میکنم. به امید خدا.

  27. چون حافظه دیداری و شنیداریم بهتر از باقی روش های درس خوندنمه، سعی میکنم تدریس استاد رو سر کلاس تا حد ممکن گوش بدم و هرچی میتونم ازش یادم بمونه. اینجوری بعد که خودم میرم سراغ کتاب هرجا رو که یادم باشه حس خوبی بهم میده و انگاری تشویقم میکنه که بخونم. با اینکه اطلس سه بعدی واضح تره ولی اول دوست دارم همراه متن کتاب از رو نتر شکل ها رو بخونم چون نامگذاری ها و وضوحش برام بهتر از اطلس سه بعدیه. بعد اگر جایی ارتباطی رو نفهمیدم، میرم سروقت اطلس سه بعدی. برعکس درسایی مثل باکتری تقریبا هیچ چیزی از آناتومی رو نمیتونم حفظ کنم و فقط با چند بار خوندن و فهمیدن و سر در آوردن ازش میتونم یادش بگیرم.
    تقریبا بین درسای پزشکی که تا الان خوندم از همه بیشتر دوسش دارم ولی خب چون خیلی طول میدم تا بخونمش و همش دارم تو اطلس و کتاب میدوم، بعضی وقتا همه مطالبو نمیتونم درست بخونم و حس بدی میگیرم.
    ولی بازم دوسش دارم:)

  28. دیدن فیلم تدریس استاد و مطالعه جزوه البته نحوه تدریس استاد برای من به شدت مهم و تاثیر گذار است و در حال حاضر که ترم سه هستم استاد نسبت به اساتید ترم های قبل کمی بهتر تدریس می کند، قبل از قبولی دانشگاه اشتیاق زیادی برای یادگیری آناتومی داشتم ولی در ترم یک نحوه تدریس استاد مناسب نبود و بیان شیوایی نداشت ، مبنع معرفی شده که باید مطالعه می کردیم برای ترم های یک و دو کتاب تألیفی استاد بود که جزئیات و حجم زیادی داشت گیج کننده بود و تفاوت زیادی در نحوه بیان با رفرنس ها داشت ، درباره نحوه مطالعه سرچ کردم ، سعی کردم از ویدیوهای یوتیوب استفاده کنم ولی با اینکه سطح زبانم بد نیست متاسفانه نتوانستم خیلی ارتباط بگیرم‌

  29. سلام
    به طور کلی استفاده از جزوات دانشگاه یا آناتومی گری برای مطالعه و همزمان از اطلس نتر برای تصویر سازی و تصور ذهنی بهتر
    خیلی خیلی محدود نرم افزار های اطلس هم میتواند کمک کننده باشد.
    برای جاهایی که زیاد عضله و جزئیات دارد مثل عضلات دست خلاصه نویسی هم کمک میکند.

    آناتومی نسبت به بقیه دروس شهود بیشتری دارد و خب اکثرا در بدن مشخص است و نسبت به بقیه دروس جذاب تر است.

  30. این درس فعلا برای من جذاب ترین درس علوم پایه است
    روش خواندن من گوش دادن دوباره به تدریس استاد و استقاده از اپ های 3D برای درک بهتر است.
    استفاده از اپ های 3D باعث شده در کلاس های عملی اناتومی تقریبا مورد جدیدی برای یادگیری نداشته باشم

  31. من تازه متوجه شدم که باید آناتومی رو به شکل بالینی خوند ، ۳ ترم گذشته مثل جزئیات یه پازل ، صرفا حفظ میکردیم که خیلی زود هم فراموش میشد
    البته اساتید آناتومی هم بد نبودن منتها من به شخصه نتونستم با درس ارتباط بگیرم و درس جذابی نیست برام و بعد از مدتی مطالعه خسته میشم از خوندنش
    فکر میکنم آناتومی رو باید با ترکیب کلی نگری + بالینی خوند در حالی که ما جزئی نگر بررسی ش کردیم
    الان فقط حس میکنم دانش آناتومی ام که به درد بالین بخوره صفره واقعا و چون ترم چهار هم هستم و بیشتر علوم پایه رو پشت سر گذاشتم میترسم بعدا به مشکل بخورم

  32. من ورودی بهمن هستم و تجربه ای از خوندن آناتومی ندارم .
    با این حال بسیار مشتاقم جلسه جمعه رو شرکت بکنم که یکم با فضاش آشنا بشم. از زاویه نگاه مدرسه پزشکی به آناتومی نزدیک بشم ونقطه آغازی بشه برای ۷ سال پیشرو در دانشگاه و مدرسه پزشکی .
    (از علاقه پرسیدید، به نظرم میاد به این درس علاقه داشته باشم چون با تصور فضایی سرو کارداره )

  33. سلام.محبوب نرین درس علوم پایه تا الان برای من آناتومی و علوم تشریح بوده.حس می کنم خوب باهاش ارتباط میگیرم.من از روی پاور هایی ک استاد ارائه میکنن می خونم و بعد از روی رفرنس گری،دوباره مبحث رو مطالعه میکنم و اگه نفهمم سراغ نرم افزار های آناتومی ۳ بعدی میرم.

  34. من مقطع استیجری هستم امت ضعف زیادی تو اناتومی دارم. لذا سعی میکنم در هر روتیشن، اناتومی رو دوباره نگاهی بندازم. مخصوصا ویدیوهای clinical correlated anatomy از اسموزیس. منتها مشکلی که الان باهاش مواجهم اینه که اینگونه مطالعه فقط مقطعی و بسیار ساده اطلاعات اناتومی رو تامین میکنه و به محض اینکه با یک موقعیت پیچیده تر اناتومیکی مواجه بشم در توضیحش به اصطلاح کم میارم. در نتیجه این کارگاه شما رو فرصتی میدونم در جهت رفع این دغدغه.

  35. سلام
    روشی که الان آناتومی را مطالعه می‌کنم:
    مطالعه‌ی جزوه و‌بررسی عکس های مربوط به اون بخش برای درک بهتر و ثبیت مطالب.
    اگه جزوه نامفهوم باشه به رفرنس مراجعه می‌کنم
    مشکلم با این روش اول این که فراموش می‌کنم مطالبو
    دوم هم اینکه بنظرم اون قدر که به جزئیات و ظرافت های بدن اهمیت داده میشه و بهش پرداخته میشه،اون نگاه کل به جز که اتفاقا برای یادگیری خیلی کمک کننده هست بین اون حجم مطلب گم میشه

  36. سلام وقتتون بخیر و خداقوت
    من به درس اناتومی علاقه مند هستم
    با وجود زیاد و حفظی بودن مطالب از خوندن این درس لذت میبرم
    شیو خوندن این درس برای من به این صورت هست که ابتدا ویس ضبط شده کلاس پارسال رو گوش میدم و هر چیزی که احساس کنم نیاز هست رو مینویسم
    بعد سر کلاس میرم و بعد جزوه دبیر رو میخونم
    کتاب اناتومی گری ( زبان اصلی ) رو هم دارم که ازش استفاده میکنم
    اما هنوز نحوه درست مطالعه این کتاب رو نمیدونم

  37. آناتومی را به شکل یک کنجکاوی هنگام خواندن فیزیولوژی مطالعه می‌کنم. به این صورت که هنگام مطالعه فیزیوپاتولوژی مربوط به هر بیماری موارد مرتبط با آناتومی از روی کتاب آناتومی بالینی اسنل مطالعه میکنم.

  38. سلام
    یکی روش های مطالعه من برای اناتومی اینه که تا حد ممکن اون رو با درس های دیگر و بیشتر از همه فیزیولوژی ارتباط بدم.برای مثال مکانیسم فعالیت هر اندام رو با‌ دلیل اناتومیک اون شکل بتونم ارتباط بدم

    یکی از کار های دیگه اینه که برای هر مبحث عکس های رفرنس های مختلف رو نگاه میکنم و این به من دید خوبی نسبت به اناتومی قسمت های مختلف میده.

    یکی از کارهای دیگه ترکیب اناتومی با ترمینولوژی هستش که ریشه و دلیل نام گذاری هر قسمت رو پیدا میکنم و این برای من به یاد موندن نام ها رو راحت تر میکنه

  39. سلام دکتر وقتتون بخیر! راستش من دانشجوی ترم یک هستم و هنوز روش ثابتی پیدا نکردم به جز اینکه انقدر بخونم تا بتونم بلاخره حفظ بشم. ولی از بقیه درس ها یکم برام جالبتره و باهاش ارتباط میگیرم تا حدودی امیدوارم کارگاه شما کمک کنه برای خوندن این درس به من✨

  40. فعلا سعی در مطالعه ی گری و یادگیری در کلاس دارم ولی بسیار احساس سردرگمی می کنم . به عنوان کسی که همیشه با حفظ طوطی وار مشکل داشت آناتومی تبدیل به کابوس واقعی شده است به قدری که در گذشته می خواستم صرفا برای نخواندن آناتومی سراغ رشته ای دیگر بروم تا این که متوجه شدم تمام رشته ها با این درس سر و کار دارند

  41. سلام
    آناتومی برای من یه درس حفظی محسوب میشه و بنابراین یکی از درسای چالش برانگیز علوم پایه بوده و هست.
    الان سعی میکنم براش در کنار رفرنس ، از یه سری اپ های سه بعدی ، اطلس‌های مختلف و در موقع لزوم از ویدیوهای یوتیوب استفاده کنم تا بیشتر باهاش ارتباط برقرار کنم.
    مرور رو تو برنامم می‌ذارم و سعی میکنم تجسم کنم رو خودم و این‌طوری بهتر بتونم یادآوری کنم.

  42. من برای مطالعه آناتومی جزوه ای که از وویس استاد نوشته شده رو میخونم و بعد از هر جمله،تصاویرش رو از اطس سوبوتا یا نتر میبینم بعد از چند جمله برای اینکه به دید کامل تری برسم همون مطالبو از اپلیکیشن anatomy learning میبینم.اگر مطلبی رو با توضیحات استاد متوجه نشدم سرچ میکنم و یا از کتاب گری اون قسمت رو میخونم و بعد از اینها توی جلسه عملی چیزهایی که خوندم رو با مولاژ مطابقت میدم

  43. در حقیقت برای من که ترم سه هستم، شب‌های امتحان آناتومی بدترین شبهای دو ترم قبلیم بودن در نتیجه مشخصه چجوری با این درس ارتباط برقرار می‌کنم:)
    حفظ کردن اون همه اسم جدید در حالی که ترمینولوژی‌هاشون رو هم چندان نمی‌شناسم اصلا آسون نیست مخصوصا اینکه استعداد سیلوگرام چندانی ندارم و این فکر که باز هم داریم چیزهایی رو می‌خونیم که دقیقا نمی‌دونیم چجوری قراره ازشون استفاده کنیم(مثل بیشتر درسهای دوران مدرسه) برای من ناامید کننده بوده.
    در مورد روش خوندن متوجه شدم که برنامه های سه بعدی آناتومی کمک زیادی بهم می‌کنند. و همینطور نقاشی کشیدن مخصوصا روی بدن خودم بهم کمک می‌کرد یه تجسم سه بعدی داشته باشم.(هر چند هنوز هم با حفظ کردن اسم هاشون مشکل دارم.)

  44. علاقه خاصی ندارم 🙂 چون اکثر آناتومی زمان کرونا بصورت مجازی تدریس شد و چیز زیادی یاد نگرفتم، الان بصورت محدود برای خودم نقاشی میکنم ولی درکل خیلی بلد نیستم و همیشه نقطه ضعفمه

  45. روش فعلی من خواندن همزمان جزوه استاد و اطلس نتر است بعد برای ابهامات و موارد بالینی از رفرنس استفاده میکنم
    ارتباطم با این درس خوب است تا جایی که مبحث آناتومی سر و گردن نباشد🙂

  46. اتفاقاً همین امروز امتحان آناتومی تنفس داشتم و با اینکه تایمی برای ریز شدن روی مباحث نداشتم بازم برای درک درسته غشاهای داخلی حنجره با تجسم بررسی شکل‌ها وقت گذاشتم که حقیقتا برام ارزشمند بود 🙂
    در کل درک ارتباط آناتومی و فیزیولوژی برام جذابه و حس و حال خوبی بهم میده 🙂

    و اینکه زیاد حافظه خوبی برای حفظ مطالبش ندارم البته اینکه صرفا تایم فرجه برای خوندنش وقت میذارم هم بی تاثیر نیست🙄

  47. سلام من عاشق اناتومی هستم و از یاد گرفتنش خیلی لذت میبرم ، اما مطالب خیلی فرار هست. همه میگن اناتومی در اینده بدردت نمیخوره و یکم نا امید کننده هست:( روش خوندن من اینجوریه که اول استخوان ها بعد عضلات و بعد خون‌رسانی و اعصاب رو مطالعه میکنم ، بسته به اینکه اناتومی کدوم مبحث باشه فرق داره کدومش مهم تره مثلا در شکم و لگن مجاورت ها خیلی اهمیت داره همینطور قلب و تنفس باز توی اندام عضلات اهمیت زیادی داره و … . با نوشتن نکات مهم و مرور از پسش بر اومدم:)

  48. سلام خسته نباشید دکتر قربانی
    من ورودی نیمسال دوم هستم و هنوز وارد دانشگاه نشدم و دوماه دیگه با این درس سروکار دارم
    می خواستم قبل از ورود به دانشگاه دیدگاه درستی درباره آناتومی داشته باشم
    پس در حال حاضر روش مطالعه ای ندارم

  49. سلام
    با اینکه الان یک استاژر هستم ولی هنوز اهمیت آناتومی چه در بخش های بالینی که رویکردی جراحی دارند چه در بخش های بالینی که رویکردی داخلی دارند و چه در بخش های بالینی که رویکردی پاراکلینیکی دارند برای من بسیار روشن است. هنوز هم گاهی در اتاق عمل مجبور به باز کردن فایل نتر و یا اسنل میشوم. آناتومی یکی از مهم ترین ارکان علوم پایه و حتی برای یادگیری مابقی ارکان آن لازم و ضروری است. به ویژه اگر جلوتر و در مسیر بالینی، خود را جراح ببینید اهمیت بیشتری خواهد داشت.
    برای یادگیری آن خودم نخست در کلاس ها تلاش بر حضور فعال داشتم، سپس به صورت تئوریکال از کتاب اسنل یا گریز که خودم اسنل رو میخوندم همزمان نتر رو باز میکردم و سعی میکردم چیزایی که میگه رو توی نتر ببینم. صفحات نتر رو که قبل و بعدش رو ببینی، یه دید سطحی-عمقی یا به طور کلی کات های مختلف رو میده. خیلی کمک کننده است و تقریبا ۸۰ درصد یادگیریم همین بود. بعدش میرفتم سروقت کاداور. از تمام موقعیت استفاده میکردم، حتی بیشتر میموندم تا بهتر یاد بگیرمش. بالا و پایین میکردم و به دوستام روی کاداور توضیح میدادم. از اساتید میخواستم توضیحی که بهشون میدم رو تکمیل کنن و اصلاح کننش یا اگر نکته ای رو میس کردم بهم گوشزد کنن. حتی یادمه روز مرور آناتومی عملی، از صبح تا شب با همه گروه ها وایسادم البته نمیدونم الآن اجازه اش رو میدن یا نه. از مولاژ هم غافل نشین ولی ترکیب اطلس نتر یا زوبوتا اگه مثل من خیلی علاقه دارین با مطلب تئوریکال و مرورش سر کاداور عالی بود واسم.
    مرور با نتر و تذکر نکاتش به خودتون هم فراموش نشه. جلوتر و تو بالین میتونین تو فیلد های جراحی و بقیه البته ولی تو جراحی بیشتر، پُز بدین مثل من و کیف کنین حسابی
    پ.ن: البته که دکتر قربانی عزیز خودش حتما صاحب سبکه و بسیار مشتاق و کنجکاوم ببینم دیدگاهش چطوره؟

  50. سلام، تشکر از فرصت فراهم کرده.
    برای بنده که به نظرم حافظه تصویری قوی تری به نسبت دیگر حالات دارم، اولین و بهترین راه برای یادگیری دیدن تصاویر و فیلم های مرتبط است، مثل یادگیری نقشه یک ساختمان و یا راه های ارتباطی یک شهر. هر چه بیشتر ببینید و چشم آشنا تری داشته باشید، کارتان راحت تر خواهد بود.
    بعد از آن اگر امکان ترسیم شکل و نمودار داشته باشد، در ساده سازی مطلب بسیار کمک کننده است. (مثلا عروق و اعصاب، مجاورات و…)
    و در نهایت به عنوان بهترین راه برای آزمودن خودتان (و حتی یادگیری بهتر و آگاهی به نواقصتان)، تدریس آموخته ها است. به دوستی، همکلاسی و یا حتی خودتان.

  51. سلام، برای خوندن درس آناتومی از پاور استاد به همراه شکل‌ها و جزوه‌هایی که ترم بالایی‌ها از قبل نوشتن استفاده می‌کنم و این روش فقط برای امتحان دادن مناسبه و در درک درست مطلب و فهم عمیق اون بهم کمکی نمی‌کنه. درس آناتومی به اون صورت مورد علاقه‌ام نیست و خیلی برای خوندن سراغش نمی‌رم.

  52. سلام
    بنده توی همان فرجه قبل از امتحان ، در حدود یک هفته ، فیلم های تدریس استاد و جزوه استاد دانشگاه رو مطالعه میکنم . اگر که وقت اضافه بیارم از سیب سبز و نمونه سوال های استاد دانشگاه هم استفاده میکنم.
    از لحاظ برقراری ارتباط در هنگام مطالعه مشکلی ندارم و حتی گاهی علاقه دارم به مطالعه این درس.
    اما کمی بعد از امتحان همه ی مطالب رو فراموش میکنم و به جز مطالب بسیار کلی ، دیگه چیزی رو بخاطر نمیارم و این موضوع خیلی باعث نگرانی بنده هست.
    خیلی دوست داشتم که مطالب رو با چاشنی بالینی بیشتری یاد بگیریم و امتحان بدیم تا اینکه کدام رگ از کدام رگ بزرگتر یا کوچکتر است یا مطالبی از این قبیل.
    وقتی مطالب بالینی باشد و من کاربردش را در زندگی روزمره ام ببینم ، شاید علاقه بنده آنقدری افزایش پیدا کند که در طول ترم حتی مطالعه کنم و مطالعه را به فرجه و شب امتحان موکول نکنم
    ممنون از شما 🙏

  53. سلام وقتتون بخیر ٬ روش مطالعم به صورت پیشروی و خوندن از رفرنس (گری)+ چک کردن تصاویر نتر هستش
    مرحله فهمیدن و درک موقعیت قرارگیری ساختار ها و ارگان ها خوب پیش میره ولی موقع حفظ کردن که با حجم بزرگی از اسامی (که اغلب شبیه به هم و غلط انداز هستن) به مشکل برمیخورم

  54. قبل از اونکه بخواهم درمورد روش مطالعه ام بنویسم میخواهم از نگاهم به این درس بگویم شاید بعد از آن قابل توجیه شود روشم برای خواندن و پاس کردن واحد های این درس 🙂
    پس زمینه ذهن من درمورد آناتومی از ابتدا اینگونه بود که این دست از دروس کسالت بار هستند و عملا با این سطح از جزئیات به کار آینده شغلی ام نمی آیند. بنابراین لازم به حساسیت نشان دادن و یادگرفتن عمقی آن نخواهم داشت و در حدی که بتوانم آن را رد کنم تا به مقاطع بالاتر و کاربردی تر برسم، کفایت میکند.
    روش من برای خواندن آناتومی کاملا تصویریست، سعی میکنم حافظه تصویری ام را به کار بگیرم
    معمولا هر بخشی که میخوانم تصویرش را در اطلس ها پیدا میکنم(معمولا از اطلس های دیجیتال استفاده میکنم، جهت سهولت بیشتر) دور اول را سطحی در حد کلیات میخوانم در دور دوم سعی میکنم جزئیات را تکمیل کنم
    برای مرور عروق و اعصاب از کشیدن شکل های شماتیک و ساده استفاده میکنم.

  55. تا الان میشه گفت تقریبا آناتومی رو نخوندم و حتی الان که استاد کورس قلب تا حدی آناتومی رو توضیح دادن بازهم یاد نگرفتم
    امیدوارم این کارگاه کمک کنه که بتونم با این درس ارتباط برقرار کنم

  56. سلام.
    وقت بخیر.
    آناتومی رو سعی میکنم با اطلس نتری اپلیکیشنی چیزی بخونم و تصاویر مربوطه از گری یا اسنل. اینکه بدونم توی بدن سالم چخبره بنظرم کافیه.
    با دونستن مجاورت‌ها و نکات بالینی مربوط به هر ارگان حس بهتری میگیرم.
    ولی با حفظ کردن اسم تک‌تک نقاط و بریدگی‌ها و اینچیزای یه ارگان اصلا ارتباط نمیگیرم و بعضا فراموش میکنم.
    ارادتمند دکترجان.

  57. سلام. من اکثرا از نرم افزار های آموزش آناتومی که سه بعدی هستند استفاده میکنم و حسم اینه که از اطلس میتونه خیلی بهتر مطلبو جا بندازه اما در نهایت یه کمکی هم از اطلس ها میگیرم.
    آناتومی در کل درسیه که خیلی فراره اما با اینکه درس حفظی هست اگه کسی بتونه خیلی خوب درکش کنه، شاید در آینده فقط بعضی از اسم‌ها یادش بره اما مجاورت ها خیلی خوب یادش می‌مونه.