طی چند دهه اخیر عفونت ناشی از ویروس پاپیلوما انسانی (human papilloma virus یا HPV) توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.

عفونت HPV در مجاری تناسلی انسان، بسیار شایع بوده و طیفی از شرایط بالینی، از عفونت بی‌علامت (asymptomatic infection) و زگیل تناسلی (genital wart) گرفته تا ضایعات دیس‌پلاستیک مقعد، آلت، واژن و سرویکس و بخشی از کنسرهای اوروفارنکس را ایجاد می‌کند.

همین شیوع بالا و سرطان‌زایی HPV باعث می‌شود امر پیشگیری و واکسیناسیون اهمیت زیادی پیدا کند.

در ادامه به طور مختصر به نحوه انتقال عفونت، انواع واکسن‌های موجود در کشورمان و هم‌چنین برخی سؤالات رایجی را که بیماران از ما می‌پرسند و انتظار می‌رود به عنوان پزشک آن‌ها را بدانیم، پاسخ می‌دهیم.

شما به این محتوا دسترسی ندارید

برای مشاهده وارد سایت شوید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.

1 کامنت در نوشته «ویروس HPV و زگیل تناسلی | نحوه انتقال و پیشگیری با واکسن»

  1. معمولاً اطرافیانم که بیشترشان سنی بیشتر از ۲۷ سال دارند، سؤالات زیادی در ارتباط با HPV
    و واکسن می‌پرسند. من همیشه توضیحات زیر را که از هریسون به عنوان بخشی از توصیه‌های AICP عنوان شده است برایشان مختصر توضیح می‌دهم:

    ۱. عفونت HPV یکی از STDهای خیلی شایع است و عمده‌ی عفونت‌های ایجاد شده نیز بدون علامت بوده و همیشه بدون علامت می‌مانند.

    ۲. اگر تا به حال رابطه جنسی (نه لزوماً دخول) داشته‌ای، به احتمال زیاد در معرض ویروس قرار گرفته‌ای و اینکه یادت باشد، واکسن همه‌ی تایپ‌های HPV را پوشش نمی‌دهد.

    ۳. مهم‌ترین عامل خطر برای اینکه عفونت HPV با تایپ‌های جدید را بگیری، داشتن پارتنر‌های جنسی متعدد است. کسانی که در یک رابطه متعهدانه با یک نفر هستند، احتمال اینکه با تایپ جدیدی از ویروس آلوده شوند، خیلی کم است.

    ۴. واکسن هنگامی بیشترین تأثیر را دارد که هنوز رابطه‌ی جنسی برقرار نکرده‌ای. با این حال اگر با تایپ‌های غیر از آن‌هایی که واکسن پوشش می‌دهد آلوده باشی، تزریق واکسن باعث می‌شود در برابر دیگر تایپ‌ها ایمن شوی.

    ۵. اگر تا به الان پارتنرهای جنسی مختلفی داشته‌ای، اثرگذاری واکسن کم و کم‌تر می‌شود چون هر چند بدون علامت بالینی احتمالاً به ویروس آلوده شده‌ای.

    ۶. واکسن فقط نقش پیشگیرانه دارد (آن‌ هم برای عفونت با تایپ‌های جدید) و هیچ جایگاهی برای جلوگیری از پیشرفت عفونتی که در حال حاضر ممکن است داشته باشی و در آینده به بیماری تبدیل شود و یا درمان آن، ندارد.

    هم‌چنین به خانواده‌ها توصیه می‌کنم اگر فرزند نوجوانی دارید، حتماً از ۹ سالگی به بعد، به فکر تهیه و تزریق سه دوز واکسن HPV باشید.