به آخر سفرمان نزدیک شده‌ایم. البته در این ایستگاه توقف خواهیم داشت و چند موضوع را بیشتر بررسی می‌کنیم. در قسمتی از نفرون هستیم که دغدغه‌اش اقتصاد آب است و دخیل در تولید یک ادرار غلیظ. به عبارتی ادامه‌ی مبحث سرنوشت سدیم و آب را پیش می‌گیریم.

قسمت‌های نفرون آن‌چنان درهم‌تنیده و مرتبط هستند که برای به دست آوردن یک نگاه جامع، نیاز به صبوری و با طمأنینه خواندن این دروس است.

تنها چند مبحث در پزشکی هستند که تقریباً به همه‌ی بیماران بستری – فارغ از شکایت بیمار و بخشی که بیمار در آن بستری است، مربوط باشند. آب، الکترولیت و اسید و باز، از این دسته مطالب هستند. تفسیر CBC، تفسیر نوار قلب و عکس قفسه‌ی سینه نیز همین‌طورند. برای همین مدرسه پزشکی منابع قابل توجهی را برای آموزش این مطالب می‌گذارد.

لوله جمع کننده در مدولا (medullary collecting duct) به دو قسمت داخلی (inner) و خارجی (outer) تقسیم می‌شود. مرز بین قسمت داخلی و خارجی به صورت قرار‌دادی، بر اساس محل قرار‌گیری آن‌هاست و حدوداً در سطحی از نفرون است که بخش ضخیم بالارونده‌ هنله شروع می‌شود.

این تقسیم‌بندی از نظر فیزیولوژی نیز کمک می‌کند. سلول‌های قرارگرفته در مدولای داخلی و خارجی، از نظر عملکرد و پاسخ به برخی هورمون‌ها متفاوت هستند.

شما به این محتوا دسترسی ندارید

برای مطالعه ادامه این مطلب نیازمند اشتراک ویژه مدرسه پزشکی هستید. خرید اشتراک از طریق صفحه شخصی امکان‌پذیر است.


ترتیبی که مدرسه‌ پزشکی برای مطالعه‌ مجموعه درس‌های فارماکوپاتوفیزیولوژی کلیه پیشنهاد می‌دهد، به صورت زیر است:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

برای نوشتن دیدگاه باید وارد شوید.